Naslovnica    O Sveučilištu    Djelatnost    Međunarodna suradnja
International Cooperation
   
Studenti    Obrazovanje    Media    Javna nabava    English   
Tempus CBRC


Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku sudjeluje od prosinca 2005. godine u TEMPUS projektu pod nazivom Capacity Building for Research in Croatia. S realizacijom projekta započelo se godinu dana kasnije, u siječnju 2007., a planirani završetak je siječanj 2010.

Cilj projekta je obučavanje administrativnog i znanstvenog osoblja za rad u Uredu za znanost (Research Office) čija bi uloga bila pružanje asistencije znanstvenicima prilikom prijave projekata. Ta asistencija se prije svega odnosi na pisanje prijava, pronalaženje načina financiranja projekata, njihovo administriranje, te prikupljanje i objavu relevantnih podataka na sveučilišnoj web-stranici te u obliku informativnog letka.

U sklopu projekta izradit će se Strategija za razvitak znanosti s posebnim osvrtom na razvitak inozemnih znanstveno-istraživačkih projekata. Slijedom navedenoga, osnovano je Povjerenstvo za inozemne znanstveno-istraživačke projekte u veljači 2007. godine. Na zahtjev članova Povjerenstva, dekani su imenovali osobe koje će sudjelovati u izradi Strategije. Kontakt osobe, koje su potvrđene Odlukom Senata od 26. rujna 2007. godine osim što će sudjelovati u izradi Strategije za cijelo Sveučilište, trebaju okupiti tim znanstvenika na matičnoj instituciji koji će Strategiju izraditi za svoju sastavnicu.