Naslovnica    O Sveučilištu    Djelatnost    Međunarodna suradnja
International Cooperation
   
Studenti    Obrazovanje    Media    Javna nabava    English   

Zatvori

Gari Kasparov postao član šahovskog kluba ETF Osijek
Gari Kasparov, bivši (13.) svjetski prvak i jedan od najboljih šahista u povijesti, postao je član Šahovskog kluba ETF Osijek. Tu senzacionalnu vijest upravo je objavilo čelništvo Kluba u povodu proslave 60. godišnjice postojanja, a pristupanje Kasparova Hrvatskom šahovskom savezu obilježit će i stoljeće postojanja tog saveza 2012. godine.

- S velikim zadovoljstvom prihvatio sam poziv u članstvo HŠS-a i ŠK ETF Osijek, jer moje veze sHrvatskom traju od njezina osamostaljenja punih 20 godina. Drago mi je i što će se na ovaj način pojačati moja dugogodišnja suradnja s hrvatskom šahovskom zajednicom i radujem se još jednom ugodnom posjetu Hrvatskoj sljedećeg mjeseca, napisao je Gari Kasparov Upravi kluba i predsjedniku Branimiru Jukiću, s kojim je kao izaslanikom HŠS-a u europskoj i svjetskoj šahovskoj organizaciji prije nekoliko mjeseci i započeo razgovore o dolasku u Hrvatsku. 

Kasparov više ne igra mečeve niti se natječe na turnirima, a posljednju službenu partiju odigrao je prije šest godina. No hrvatskim šahistima besplatno će držati predavanja i povremeno zaigratisimultanke, a i u HŠS osječki klub prešao je također bez naknade. 

tportal.hr

Prof.dr.sc. Galić Radoslav, prof., dekan Elektrotehničkog Fakulteta Osijek
Objavio: Administrator | 19.06.2011.

Ostale objave: