Naslovnica    O Sveučilištu    Djelatnost    Međunarodna Suradnja    Studenti    Obrazovanje    Media    Javna nabava    English   
Služba za profesionalno savjetovanje studenataOsnivanje Službe za profesionalno savjetovanje studenata
U sklopu projektnih aktivnosti Tempus JEP projekta ˝ECASUstrojavanje Službe za profesionalno savjetovanje studenata na hrvatskim sveučilištima˝, 20. travnja 2009. godine otvorena je Služba za profesionalno savjetovanje studenata (Career Advising Service) koja djeluje u sklopu Ureda za kvalitetu.

Profesionalno savjetovanje studenata dodatna je usluga i pomoć studentima kao ključnim čimbenicima obrazovnog sustava, a sve u cilju jačanja konkurentnosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku na hrvatskom i europskom prostoru visokog obrazovanja.

Služba je usmjerena na studente završnih godina preddiplomskih i diplomskih studija, ali i na studente ostalih godina koji se žele na vrijeme pripremiti za konkurentan nastup na tržištu rada.


Aktivnosti službe

Služba za profesionalno savjetovanje studenata priprema studente za tržište rada organiziranjem grupnih savjetovanja (radionice ''Pisanje životopisa i popratnog pisma'' i ''Razgovor s poslodavcem'') i pružanjem usluga individualnog profesionalnog savjetovanja na kojem sa savjetnicom studenti mogu razgovarati o  pitanjima vezanim za razvitak njihove buduće karijere i uspješan nastup na tržištu rada.


Za sudjelovanje na radionicama i profesionalnim savjetovanjima obvezna je prethodna prijava na e-mail.

Kontakt

Raspored održavanja radionica