Potpisan Sporazum osječkog i pulskog Sveučilišta s  Institutom za poljoprivredu i turizam iz Poreča

Potpisan Sporazum osječkog i pulskog Sveučilišta s Institutom za poljoprivredu i turizam iz Poreča

dsti2951597
[br]

Sporazum će omogućiti nastavak suradnje dva Sveučilišta te ustrojavanje Ureda za znanost, studije i cjeloživotno učenje

VIJESTI – Dana 11. srpnja 2014. potpisan je Sporazum o zajedničkoj suradnji između Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča.

Sporazum omogućava pokretanje novih studija te jačanje znanstveno-istraživačkih kapaciteta, te jedan posve novi oblik međusveučilišne suradnje, a to je mobilnost profesora i studenata koja će se odvijati na nacionalnoj razini i to već od sljedeće akademske godine. Kako je prilikom potpisivanja Sporazuma naglasio Rektor osječkog Sveučilišta, prof. dr. sc. Željko Turkalj, zaposlenici i studenti će na drugom Sveučilištu moći boraviti jedan semestar.

U sklopu tradicionalno dobre suradnje Sveučilišta u Osijeku i Sveučilišta u Puli, ovih dana se dogovara osnivanje mreže jedanaest regionalnih Sveučilišta, koja je inicirana od strane zajedničke partnerske ustanove, Univerze na Primorskem iz Kopra. Na ovaj način Sveučilište u Osijeku još jednom dokazuje pozicioniranje na regionalnoj razini i aktivno uključivanje u Europski istraživački prostor.