Radionice u okviru projekta “Obrazovanjem do samoinicijative” – 27.06.2019.

Radionice u okviru projekta “Obrazovanjem do samoinicijative” – 27.06.2019.

Dana 27. lipnja 2019. godine na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održane su radionice „Proaktivno na tržište rada“ i „Proaktivno na tržište rada i cjeloživotno obrazovanje“ koje su održale prof. dr. sc. Sonja Vila, prorektorica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te predstavnice PRONI Centra za socijalno podučavanje.

Tijekom održanih radionica istaknuta je važnost proaktivnog pristupa i cjeloživotnog obrazovanja te su predstavljeni brojni primjeri dobre prakse kojima je bio cilj motivirati i osnažiti ciljanu skupinu u projektu – nezaposlene osobe.

Radionice su održane u okviru EU projekta „OSA – Obrazovanjem do samoinicijative“. Naime, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku partner je na projektu „OSA- Obrazovanjem do samoinicijative” koji je odobren za financiranje od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 -2020 u okviru programa Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja faza III te potpisan u okviru Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava UP.01.3.1.01.011. Nositelj projekta je Ekonomski fakultet u Osijeku, a partneri su Centar za poduzetništvo Osijek i PRONI Centar za socijalno podučavanje, Osijek.