Sastanak koordinacije tehničkih fakulteta


Na sastanku se raspravljalo u aktualnim izazovima u visokom obrazovanju, znanosti, suradnji na razini istraživačkih projekata i programa mobilnosti studenata, istraživača i nastavnika.


Na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 14. svibnja 2015. godine održan je sastanak koordinacije šest hrvatskih tehničkih fakulteta elektrotehnike, strojarstva, računarstva i brodogradnje.

Na sastanku se raspravljalo u aktualnim izazovima u visokom obrazovanju, znanosti, suradnji na razini istraživačkih projekata i programa mobilnosti studenata, istraživača i nastavnika. U okviru prihvaćene Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije u području STEM-a, posebno je podržan razvoj tehničkih znanosti koje mogu značajno unaprijediti položaj Hrvatske u europskom istraživačkom i gospodarskom prostoru.

Koordinacija dekana izrazila je spremnost za angažiranje svih raspoloživih kapaciteta u daljnjem razvoju i jačanju studija, te primijenjenih istraživanja u području elektrotehnike, računarstva, strojarstva i brodogradnje s ciljem osiguravanja kvalitetnog kadra i daljnjeg jačanja hrvatskoga gospodarstva.