Profesionalno savjetovanje

//Profesionalno savjetovanje
Profesionalno savjetovanje2024-01-24T12:11:01+01:00

Osnivanje Službe za profesionalno savjetovanje studenata

U sklopu projektnih aktivnosti Tempus JEP projekta “ECAS – Ustrojavanje Službe za profesionalno savjetovanje studenata na hrvatskim sveučilištima“, 20. travnja 2009. godine otvorena je Služba za profesionalno savjetovanje studenata (Career Advising Service) koja djeluje u sklopu Centra za kvalitetu.

Profesionalno savjetovanje studenata dodatna je usluga i pomoć studentima kao ključnim čimbenicima obrazovnog sustava, a sve u cilju jačanja konkurentnosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku na hrvatskom i europskom prostoru visokog obrazovanja.

Služba je usmjerena na studente završnih godina preddiplomskih i diplomskih studija, ali i na studente ostalih godina koji se žele na vrijeme pripremiti za konkurentan nastup na tržištu rada.

Aktivnosti službe

Služba za profesionalno savjetovanje studenata priprema studente za tržište rada organiziranjem grupnih savjetovanja (radionice “Pisanje životopisa i popratnog pisma”, “Upravljanje vremenom”, “Akademski bonton”, “Prezentacijske vještine”, “Pisanje završnog rada” i “Razgovor s poslodavcem”) i pružanjem usluga individualnog profesionalnog savjetovanja na kojem sa savjetnicom studenti mogu razgovarati o pitanjima vezanim za razvitak njihove buduće karijere i uspješan nastup na tržištu rada.