Konferencija o kvaliteti

Pročelnica Centra za kvalitetu sudjelovala je od 11. do 13. svibnja na 17. hrvatskoj konferenciji o kvaliteti i 8. znanstvenom skupu Hrvatskog društva za kvalitetu.
Konferencija je pod sloganom Znanjem do kvalitete – kvalitetom do rezultata okupila veliki broj stručnjaka iz područja kvalitete, a teme konferencije obuhvatile su uloge sustava upravljanja kvalitetom, razmjene znanja o sustavima upravljanja, inovativnost, kompetentnost, zajedništvo i znanje u području kulture kvalitete.

Pročelnica Centra za kvalitetu prezentirala je rad tima osječkog Sveučilišta Strategija sustava upravljanja kvalitetom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u kojem su opisani početci, rezultati i izazovi sustava kroz desetogodišnje razdoblje te ulogu Strategije kao središnjeg instrumenta planiranja i unaprjeđenja kvalitete studiranja na našem Sveučilištu.

Pojam kvalitete studiranja na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku pojavljuje se 1999. godine i od tada se kontinuirano unaprjeđuje sukladno legislativnim zahtjevima i zahtjevima i dinamici razvoja sustava na Sveučilištu i sveučilišnim sastavnicama. Tijekom godina, sustav upravljanja kvalitetom na osječkom Sveučilištu je evoluirao te je reguliran temeljnim zakonskim odrednicama i zahtjevima koje pred sveučilište stavlja Agencija za znanost i visoko obrazovanje, a istovremeno i zahtjevima norme HRN EN ISO 9001 za upravljanje nastavnim, znanstveno – istraživačkim i poslovnim procesima.

Krovni dokument pomoću kojeg je sustav integriran je Strategija sustava upravljanja kvalitetom koja je sastavni dio Strategije Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku 2011.-2020. – izmjene i dopune. Praćenjem i provjerom rezultata zadanih strateških ciljeva Strategije sustava upravljanja kvalitetom u skladu s politikom, misijom i vizijom Sveučilišta te provođenjem godišnjih akcijskih planova definiranih od strane sveučilišnih tijela za unaprjeđenje kvalitete obrazovanja, Sveučilište prati trend osuvremenjivanja sustava upravljanja kvalitetom temeljen na obrazovnom i normativnom aspektu.

Uredio |2017-05-16T12:00:19+02:0016.05.2017.|Konferencija, Vijesti i događanja|