Konferencija projekta EPER

Djelatnica Centra za kvalitetu sudjelovala je na uvodnoj konferenciji projekta Effective partnership for enhanced recognition (EPER) koja se 5. srpnja 2019. godine održala u Zagrebu.

Projekt EPER (Effective partnership for enhanced recognition) sufinanciran je uz potporu Erasmus+ programa Europske unije – Ključna aktivnost 3/KA3/ – potpora reformi politika. Nositelj projekta je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a zemlje partneri su Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Srbija. Cilj projekta je unapređenje postupaka i prakse priznavanja u zemljama partnerima, jačanje kapaciteta za provedbu Lisabonske konvencije o priznavanju te jačanje regionalne suradnje uz razmjenu iskustava i dobre prakse između partnera iz Jugoistočne Europe.

Uvodna konferencija je prva aktivnost u sklopu projekta EPER, a njezin glavni cilj bio je razmjena iskustava i dobre prakse na području razvoja i provedbe politika priznavanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija te poticanje rasprave o temama koje će biti obuhvaćene projektnim aktivnostima.

Na konferenciji su primjere dobre prakse prezentirali stručnjaci iz Europske komisije/Eurydicea, Skupine za praćenje Bolonjskoga procesa (BFUG), Europske udruge sveučilišta (EUA) te nekoliko europskih ENIC/NARIC ureda. Na panel-raspravi o izazovima na području priznavanja u Jugoistočnoj Europi sudjelovali su panelisti iz zemalja projektnih partnera.

Preuzeto s AZVO

Više na MZO

Uredio |2019-07-10T10:10:04+02:0010.07.2019.|Razno, Vijesti i događanja|