Završen Tjedan karijera

U razdoblju od 13. do 17. svibnja održane su brojne aktivnosti u sklopu Tjedna karijera Sveučilišta u Osijeku s ciljem poticanja promišljanja studenata o razvoju karijere, upoznavanja studenata s konceptom speed datinga i prikupljanja informacija o potrebama poslodavaca.

Tjedan je započeo vrlo zanimljivom i motivirajućom životnom pričom našeg zlatnog gimnastičara Roberta Seligmana. Studentima je naglasio da trebaju njegovati univerzalne vrijednosti koje su im roditelji zasadili u djetinjstvu, uložiti puno rada, biti uporni u ostvarivanju ciljeva i ne strahovati od padova, nego se ustati jači.

Tijekom cijelog tjedna održavale su se radionice, okrugli stolovi, tribine, koncerti i izložbe koje su organizirale sve znanstveno/umjetničko nastavne sastavnice Sveučilišta u koordinaciji s Centrom za kvalitetu.

Središnji događaj, Karijerni korzo, bio je zamišljen kao zanimljiva šetnica u studentskom kampusu, no vremenske neprilike su nas nagovorile da predviđeni sadržaj studentima ponudimo na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti. Studenti Akademije za umjetnost i kulturu oplemenili su prostor svojim umjetničkim djelima. Ugodna glazba pokrenula je studente u obilazak štandova 30-ak poslodavaca koji su prepoznali važnost zainteresiranosti studenata za razvoj karijere u njihovim tvrtkama. Poslodavci su se rado odazvali i na organizirani speed-dating, a u želji da ohrabre studente na suradnju, poklanjali su i svoje proizvode. U vrijeme održavanja Karijenog korza Ivan Meštrović, predsjednik NK Osijeka i uspješan poslovni čovjek, održao je motivacijsko predavanje o stvaranju životnog puta te je označio, kao esencijalni sastojak za uspjeh, ljubav prema onome što rade.

Razveselili su nas studenti koji su iskoristili sadržaj bogatog programa Tjedna karijera za obogaćivanje studentskog iskustva.

Centar za kvalitetu zahvaljuje svim članovima ogranizacijskog tima na kvalitetnoj suradnji u provođenju svih planiranih aktivnosti. Zahvaljujemo svim nastavnicima koji su uputili svoje studente da poprate program. Posebnu zahvalu upućujemo poslodavcima koji su prepoznali važnost suradnje sa studentima u ostvarivanju pozitivnog poslovnog ozračja. Našim studentima volonterima veliko hvala jer su svoje slobodno vrijeme uložili u volonterske sate potrebne za provedbu Karijernog korza.

Video

webTribina Mestrovic1 web Tribina Mestrovic web KKstudenti2 web Seligman prave vrijednosti

Uredio |2019-05-30T12:20:14+02:0030.05.2019.|Vijesti i događanja|