Fokus grupe projekta Educa-T

Održane fokus grupe projekta Educa-T na Rektoratu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
U sklopu aktivnosti projekta Educa-T održane su 26. svibnja 2017. godine fokus grupe u Rektoratu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Cilj fokus grupa bio je analizirati prijedlog Kompetencijskog okvira koji je osmislila Radna skupina projekta Educa-T.

Kao sudionici fokus grupa bili su pozvani asistenti i mlađi docenti sa sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Namjera članova Radne skupine je da se rasprava o predloženome kompetencijskom profilu organizira na različitim visokim učilištima diljem Republike Hrvatske te da se na temelju rasprava u fokus grupama unaprijedi kompetencijski profil na način da najbolje odgovara potrebama visokoškolskih nastavnika.

Na temelju pitanja koje su zajednički osmislili članovi Radne skupine, fokus grupe vodio je dr. sc. Marko Turk, uz prisutne članove Radne skupine prof. dr. sc. Aleksandru Čižmešiju i prof. dr. sc. Renatu Jukić, te predstavnike projektnoga tima Educa-T.

Tijekom diskusije asistenti i mlađi docenti istaknuli su izazove na koje visokoškolski nastavnici nailaze u svome nastavnom radu, izrazili svoje viđenje njih kao nastavnika i/ili istraživača te dali povratne informacije i komentare na predloženi kompetencijski profil.
Jednoglasna ocjena svih prisutnih bila je da je iznimno korisno otvarati rasprave o važnosti i ulozi kvalitetne nastave u visokom obrazovanju te da imaju velika očekivanja od daljnjih projektnih aktivnosti.

Sadržaj preuzet s web stranice Projekta.
Uredio |2017-09-11T11:33:57+02:0026.05.2017.|Projekti, Vijesti i događanja|