Održan šesti sastanak i radionica projekta Educa-T

U sklopu projekta Educa-T održan je 8. rujna 2017. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu šesti sastanak i radionica Radne skupine za izradu preporuka o kvalitetnom poučavanju i učenju u hrvatskome visokom obrazovanju i nacionalnoga profila kompetencija te okvirnoga kurikuluma za poboljšanje kompetencija nastavnika u visokom obrazovanju.

Tijekom šestoga sastanka Radne skupine projekta Educa-T prisutnima su prezentirana iskustva članova Radne skupine koji su sudjelovali na međunarodnim događajima, i to na konferenciji „ECER 2017“ koja je održana od 22. do 25. kolovoza 2017. godine u Kopenhagenu, Danska, te na seminaru koji je 12. i 13. srpnja 2017. godine održan u Parizu, Francuska, pod nazivom Teaching generations Y & Z: pedagogical challenges in teaching and learning environments in higher education. Također je usuglašen konačni raspored aktivnosti do kraja godine. Sljedeća fokus grupa održat će se 5. listopada 2017. godine na Sveučilištu u Rijeci, a sedmi sastanak Radne skupine 6. listopada 2017. godine na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.

Nakon sastanka održana je radionica Radne skupine projekta Educa-T pod vodstvom prof. dr. sc. Vlatke Domović, a njezin cilj bio je izrada okvirnoga kurikuluma za poboljšanje nastavničkih kompetencija. Na radionici su se članovi Radne skupine usuglasili oko prijedloga predmeta za obvezni dio programa i njihova opterećenja u ECTS bodovima.

Uredio |2017-10-19T09:23:57+02:0010.09.2017.|Projekti, Vijesti i događanja|