IPA projekt “QUALITYWATCH”

IPA projekt “QUALITYWATCH”

Djelatnice Centra za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja sudjelovale su 3. svibnja 2016. godine na predavanju o transparentnosti osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju, održanog u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.
Predavanje je održano u sklopu provedbe IPA projekta “QUALITYWATCH”: Aktivna uloga organizacija civilnog društva u praćenju i promociji kvalitete u visokom obrazovanju u Hrvatskoj“. Kroz primjere dobre prakse prikazani su različiti pogledi na postupke vanjskog osiguravanja kvalitete, rangiranje visokih učilišta i transparentnost (THE, Shanghai, QS, U-Multirank, U-Map), komplementarne aktivnosti u postupcima osiguravanja kvalitete, poticaje za unapređivanje kvalitete te mogućnosti i ograničenja u osiguravanju kvalitete.
Predavači su bili vrhunski međunarodni stručnjaci iz ovog područja: Prof. Don Westerheijden iz renomiranog nizozemskog Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS, University of Twente), Andreas Raggautz (Sveučilište u Grazu) te Živa Kos (Center for Educational Policy Studies, Sveučilište u Ljubljani).
Predavanju su, osim djelatnika Centra za kvalitetu, nazočili i djelatnici ureda za kvalitetu Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, Katoličko bogoslovnog fakulteta, Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu te Odjela za matematiku osječkog sveučilišta.