Proširena ponuda skupnih radionica namijenjenih karijernom savjetovanju osječkih studenata

Proširena ponuda skupnih radionica namijenjenih karijernom savjetovanju osječkih studenata

Centar za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete visokoga obrazovanja Sveučilišta u Osijeku već dulje vrijeme studentima pruža usluge karijernoga savjetovanja kao jednu od svojih brojnih aktivnosti.
Nedavno je Centar proširio ponudu skupnih radionica namijenjenih karijernom savjetovanju te su, uz pojedinačno savjetovanje studenata, sada u ponudi četiri teme skupnih radionica. To su:

Pisanje životopisa i motivacijskog pisma
Pisanje kvalitetnoga, sadržajnoga i odgovarajućega životopisa prvi je korak pri prijavi za stipendiju, mobilnost ili posao. Karijerne savjetnice daju upute, smjernice i savjete kako napisati životopis te što treba sadržavati motivacijsko pismo.

Kako se uspješno predstaviti na razgovoru s poslodavcem?
Razgovor s mogućim poslodavcem gotovo je uvijek popraćen tremom i visokom razinom stresa. Kako se pravodobno pripremiti za taj važan događaj, što ponijeti, kako se odjenuti, što reći? Kako smanjiti stres? Riječ je o interaktivnom savjetovanju na kojem se studentima nude praktični savjeti i odgovori na brojne nedoumice.

Upravljajmo svojim vremenom
Radionica odgovara na mnoga pitanja: „Kako se organizirati? Kako posložiti karijerne i osobne prioritete? Kako prepoznati kradljivce vremena i uspješno ih eliminirati?“ Dobra organizacija vremena ključ je uspješnoga studiranja.

Prezentacijske vještine
Izvrsna prezentacija jedan je od najvažnijih čimbenika uspjeha. Kako uspješno predstaviti sebe, svoju ideju, stručnu temu? Kako osmisliti prezentaciju, zadržati pozornost publike, ostaviti dobar dojam? Radionica pruža odgovore na navedena pitanja, a uz malo samostalnoga uvježbavanja studenti će usvojiti tu vještinu i biti sigurniji u predstavljanju svojega rada.

Trajanje je radionica od 50 do 70 minuta, namijenjene su skupinama od 15 do 25 studenata i potpuno su besplatne za sve studente Sveučilišta u Osijeku.

Preuzeto s http://www.glas-slavonije.hr/382058/25/Prosirena-ponuda-skupnih-radionica-namijenjenih-karijernom-savjetovanju-osjeckih-studenata