Održana konstituirajuća sjednica Radne skupine projekta Educa-T

U petak, 27. siječnja 2017., u hotelu Dubrovnik održana je konstituirajuća sjednica Radne skupine za izradu preporuka o kvalitetnom poučavanju i učenju u hrvatskome visokom obrazovanju i nacionalnoga profila kompetencija te okvirnoga kurikuluma za poboljšanje kompetencija nastavnika u visokom obrazovanju.

Radna skupina osnovana je u sklopu projekta Educa-T, koji se financira iz programa Erasmus+ i namijenjen je unapređenju učenja i poučavanja na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj.

Radnu skupinu čine stručnjaci s mnogobrojnih visokih učilišta Republike Hrvatske, agencija i instituta, različitih profila i područja djelovanja, a s ciljem izrade relevantnih dokumenata i preporuka za poboljšanje kompetencija nastavnika u visokom obrazovanju. Voditeljica Radne skupine je Ana Tecilazić Goršić, načelnica Sektora za kvalitetu visokog obrazovanja, međunarodnu suradnju i europske poslove Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, a članovi i članice Radne skupine su Vlasta Vizek Vidović, Vlatka Domović, Mina Đorđević, Aleksandra Čižmešija, Hana Horak, Branko Matulić, Gloria Vickov, Renata Jukić, Sanja Lončar-Vicković, Marko Turk, Svjetlana Kolić-Vehovec, Marina Diković, Renata Šamo, Katija Vojvodić, Daliborka Luketić, Marko Alerić i Jasminka Ledić.

Prva sjednica Radne skupine poslužila je za međusobno upoznavanje članica i članova, razmjenu iskustava i predstavljanje svojih institucija, a raspravljalo se i o okvirnome Planu rada te hodogramu izrade spomenutih dokumenata. Osim sastanaka, članicama i članovima Radne skupine na raspolaganju će biti i radionice, fokus-grupe, studijska putovanja te PLA seminari tijekom 2017. i 2018. godine, koji će koristiti za prikupljanje informacija i proširivanje znanja o kompetencijama u visokom obrazovanju, kao i izvještaj Analize postojećeg stanja i aktivnosti koje se provode na visokim učilištima.

Sadržaj preuzet s web stranice Projekta.
Uredio |2017-09-11T11:54:05+02:0027.01.2017.|Projekti, Vijesti i događanja|