Radionica „Konkurentno hrvatsko visoko obrazovanje za bolju zapošljivost“

U Zagrebu je,  u organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje, 13. i 14. ožujka 2014. godine, održana dvodnevna radionica o dobrim praksama priznavanja i vrednovanja neformalnog i informalnog učenja u Europskoj uniji u čijem je radu sudjelovala i djelatnica Centra za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja Sveučilišta u Osijeku – Višnja Sak Bosnar.

Radionica je održana u sklopu projekta „Konkurentno hrvatsko visoko obrazovanje za bolju zapošljivost“ financiranog iz IPA programa Europske unije, koji AZVO provodi u suradnji sa Sveučilištem u Splitu i Visokom školom za primijenjeno računarstvo Algebra. Jedan od ciljeva projekta je uvođenje priznavanja informalnog i neformalnog učenja kao integralnog dijela HKO-a.

Ova je radionica ujedno bila i prilika za razmjenu iskustava između hrvatskih i međunarodnih stručnjaka o dobrim praksama priznavanja i vrednovanja neformalnog i informalnog učenja u sklopu nacionalnih kvalifikacijskih okvira, a o iskustvima drugih država govorili su nezavisni eksperti Margaret Cameron (Škotska) i Eduard Staudecker (Austrija).

Uredio |2017-07-13T10:01:38+02:0015.03.2014.|Radionice, Razno, Vijesti i događanja|