Osnivanje Službe za profesionalno savjetovanje studenata

U sklopu projektnih aktivnosti Tempus JEP projekta “ECAS – Ustrojavanje Službe za profesionalno savjetovanje studenata na hrvatskim sveučilištima“, 20. travnja 2009. godine otvorena je Služba za profesionalno savjetovanje studenata (Career Advising Service) koja djeluje u sklopu Centra za kvalitetu.

Profesionalno savjetovanje studenata dodatna je usluga i pomoć studentima kao ključnim čimbenicima obrazovnog sustava, a sve u cilju jačanja konkurentnosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku na hrvatskom i europskom prostoru visokog obrazovanja.

Služba je usmjerena na studente završnih godina preddiplomskih i diplomskih studija, ali i na studente ostalih godina koji se žele na vrijeme pripremiti za konkurentan nastup na tržištu rada.

Aktivnosti službe

Služba za profesionalno savjetovanje studenata priprema studente za tržište rada organiziranjem grupnih savjetovanja (radionice “Pisanje životopisa i popratnog (motivacijskog) pisma”, “Upravljanje svojim vremenom” i “Kako se uspješno predstaviti na razgovoru s poslodavcem”) i pružanjem usluga individualnog profesionalnog savjetovanja na kojem sa savjetnicom studenti mogu razgovarati o pitanjima vezanim za razvitak njihove buduće karijere i uspješan nastup na tržištu rada.

Za sudjelovanje na radionicama i profesionalnim savjetovanjima obvezna je prethodna prijava na e-mail.