Projekt  „Izgradnja zgrade, infrastrukture i okoliša studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku“

Projekt „Izgradnja zgrade, infrastrukture i okoliša studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku“

Projekt je financirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Nositelj projekta je Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Partner na projektu je sastavnica Sveučilišta, Studentski centar u Osijeku

Projektom se uz već postojeću zgradu studentskog doma u sveučilišnom kampusu izgradio novi studentski paviljon u ulici K. P. Svačiča 1c u Osijeku koji će imati ukupan smještajni kapacitet od 796 ležaja, raspoređenih u 404 sobe.

Nova zgrada studentskog paviljona povezana je toplom vezom (mostom) s postojećom zgradom studentskog doma, što će omogućiti komunikaciju stanara dviju zgrada i korištenje svih zajedničkih sadržaja. Posebno se vodila briga o studentima s invaliditetom kojima će biti omogućen pristup i komunikacija svim sadržajima kako nove tako i postojeće zgrade.

Projektom je uređen cijeli blok studentskog smještaja u sveučilišnom kampusu na način daje izgrađen Studentski trg, uređen okoliš između zgrada te osiguran dovoljan broj parkirališnih mjesta oko zgrade.

Ukupna vrijednost ove investicije iznosi 196.160.437,76 kn kuna, a od čega je iznos bespovratnih sredstava 174.300.00,00 kuna, a koje je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj dodijelila u cjelokupnom iznosu. Nažalost do planiranih povećanja troškova na projektu došlo je zbog posljedica negativnih trendova na tržištu materijala i roba, a na koje Sveučilište u Osijeku nije moglo utjecati. Uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva znanosti i obrazovanja i vlastitih sredstava Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, uspješno je proveden projekt koji donosi nove sadržaje u sveučilišni kampus u Osijeku.